vrijdag 5 oktober 2012

Accijnzen op alcoholhoudende dranken worden zodanig verhoogd

vr 05 okt 2012, 11:16 | 230 reacties

Over de grens wijn kopen loont

door Richard van de Crommert
DEN HAAG - Het wordt vanaf 1 januari wel heel erg interessant om wijn en sterke drank in onze buurlanden in te slaan. „De accijnzen op alcoholhoudende dranken worden zodanig verhoogd dat het al vanaf Utrecht interessant is om voor een kistje wijn naar Duitsland te rijden”, zo laat voorzitter Ron Andes van de SlijtersUnie weten.

    De alcoholaccijns gaat fors omhoog: met 10 procent voor bier, 18 procent voor wijn en 6 procent op gedistilleerd. Maar onze buurlanden doen niet mee.
    Alcohol kost in Duitsland op dit moment 9 procent minder dan in Nederland, zo stelt het economisch bureau van ING. En dat verschil wordt groter. Gemiddeld betaal je in Nederland nu per fles wijn 52,9 cent aan accijns. Dat wordt per 1 januari 62,7 cent per fles. In België is de accijns per fles wijn 37 cent, in Frankrijk 3 cent en in Duitsland nihil.
    De opbrengst van de accijnzen op alcoholhoudende dranken in Nederland is nu ruwweg 1 miljard euro. De verhoging van de alcholaccijns moet de staat vanaf volgend jaar 100 miljoen euro extra opleveren.

    http://www.telegraaf.nl/overgeld/consument/13037359/__Over_de_grens_wijn_kopen_loont__.html

    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten